Saturday, 8 November 2008

Kawan baruku

Sejahtera untuk semua.
Aku cikgu lama bersyukur kerana semua anak-anak kelahiranku celik IT. Aku cikgu lama tidak pernah mengajar anak-anakku secara formal mengenai IT. Aku cuma menyedarkan mereka bahawa kamu semua dilahirkan di era IT. Seiringlah bersama dengan dunia hari ini. Ayuh tidak usah tunggu lama. Tinggalkan ibumu ini seorang cikgu lama, dan teruskan dengan dunia barumu.
Hari ini aku punya masa untuk menyentuh komputer ini. Anak sulungku Alyaa mendorong aku untuk berjinak-jinak dengan emel dan bloging. Aku sering bersama mereka untuk melihat dan mengenali kawan anak-anakku melalui internet.
Bukan aku tak celik IT, cuma tak punya masaaaaaaaaaaaaaaaa. Oh masa, datanglah pada ku....
Aku cikgu lama kini ada blog sendiri, kawan baru ku. Alhamdulillah..

6 comments:

'izzahUlfah said...

Assalamu'alaikum Umi..

Hehe..'izzah ni..^_^

Waah,bagusnye ada blog juge! ^_^

Keep on writing ya teacher..

Hmm,ayah 'izzah pun skrg dah sgt 'mesra alam' dgn internet..dulu dia jgk yg slalu marah bila org online hehe.

Ok, jumpa lg umi..

Happy sharing here ^_^

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

ummi.....dok seke plop ummi nok wak blog jugok...hehe... ummi try lah update sokmo eh...sekali seminggu pun ok. tapi kene panjanglah. hehe..

suka ngak bace blog kaum ibu....

vulnerable.me~ said...

haha.klako la kwn2 alonk cmnt ke umi.hihi. sy rase dye pon xtaw k.izah n k.ain ade cmmnt.haha.dakpe2.nnti kabo ke dye. :D

aku cikgu lama said...

slm anak-anakku izzah, ain. tq sudi lawat blog umi yang cenonek 2. tahniahlah kerana menjadi kump. 1 jadi geng ummi. proud sangat.. kabolah ke cikgu ko dan kak ma tu sama-sama jadi blogger tua... mesti best dan banyak cite baru..

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

huhu ummi...hasrat dihati macam tulah..nak mak ade blog jugak. tapi tgk mak hari2 'garu' kuali je..hehe bila maselah mak nak ngadap laptop ni..tapi usaha2 nk celik IT tu nampaklah sebab mak yg beli laptop sbb dia nak blajar hehehe

'izzahUlfah said...

Umi tau dop ayah izah kata apa?

"Ok,esok ayah wat blog".

hihi :p