Tuesday, 9 December 2008

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
Diri sendiri.

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
Softlan Daia - alyaa berahi wangi-wangi ni..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
Apa pulak, dah kawin lah.. tak de impian dah.. syurgalah pulak

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
Sampai mati, hingga ke syurga..

5. Adakah anda di lamun cinta?
Mede ni.. tak main dah cinta-cinta ni. Duk layan & banteras cinta monyet anak murid je.
Tahun 6 dah ada yang pandai cintan-cintan tau

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
Pizza Hut - with someone yang sangat special dalam family ni. tapi bukan malam, tengahari je.
Family umi jarang makan malam. Malam-malam ni pandai pandailah nak hidup..


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Majalah PARAS dan Colouring Book for Marsya.

8. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
Both. Mereka dah uzur. Dua dua memerlukan ummi setiap masa.. paling takut dan ngeri nak
terima emergency call..

9. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Suami yang baik dan menghormati perempuan, macam abah. Tak handsome pun tak pe.
Sedap mata memandang enough..

10.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
Suamiku. Berkasih biar satu, berkawan biar seribu. Bagi saya semua manusia yang saya
kenali adalah hebat dan ada keistimewaan masing-masing.

11. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
Ye le. Kerja ni dah berusia sejak 4o tahun lepas. Now je, kalau anak-anak perawan balik,
relaxlah sikit. seumur hidup saya tak pernah ada bibik.. Semua buat sendiri..

12. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
Mecca. Sensitif sangat. Cinta untuk ke sana dah semakin mendalam... Doakan ye..

13. Pelukan atau ciuman?
Both. Especially daripada keenam anak-anak.

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
KAK AIN. Touching sangat. Selalu nak cry bila tengok kak ain. Kak Ain :-
- positif thinking
- ikhlas dan selamba
- kuat semangat
- hormat orang tua
- terror buat macam-macam air termasuk teh tarik. wow kalah mamak capati. Trylah.
- dan macam-macam lagi. best of luck for Kak Ain. (lebih se)

15. 8 perkara yang amat saya gilai
- Dapur saya. Nak masak, masaklah. Tapi kemas balik. Sape buat sepah kenalah...
Suka masak macam-macam, tapi kalau orang tak makan dan membazir, malaslah..
- Home decoration. Apa-apa tips suka tengok. Eric Leong bestlah. Tapi kepotlah kalau
ikut dia. Tiru sikit-sikit je. Picture wall pun dah cukup. Cat murah je..
- MAWI - bangga tengok semangat dia. Orang susah kena ada semangat macam tu. Jangan
cepat patah semangat dalam hidup ini. Rezeki tak datang bergolek..
- Membasuh, menjemur, melipat dan susun baju agar sentiasa kemas dan menarik, tak suka
orang lepet baju merata. Tak dok disiplin..
- Drama melayu yang cerita kisah-kisah motivasi dan cerita yang mengangkat darjat IBU
dan BAPA. Orang yang buat cite tu dah kaji dunia melayu ari ini. Memang gitu...
- Nasi panas, ikan segar panggang, budu pedas dan semua ulam-ulaman. Boleh kaya tau
kalau makan macam ni selalu. (Ini selera melayu)
- PIZZA - apa-apa flavour boleh. Tapi PIZZA HUT je. Pizza pasar malam tak main. (Ini
selera MAT LEH)
- Kerja-kerja profesion keguruan. BUAT SEHABIS BAIK dan kerana Allah dalam semua
kerja yang dipertanggungjawabkan. Dah ditakdirkan jadi Cikgu, terima jelah.


16. 8 perkataan yang sering di ucapkan.
- ALAHHUAKBAR
- Marsya, don't !
- Ameer, Auji dah solat ke belum.
- Kak Long eh..
- Dok rok eh..
- Nak makan dok belaka malam ni. Kalau nak Umi masak, Kalau tak boh, umi tidor..
- Kak Cik mane? Poning agi ke?
- Abah, jom gi dua orang minum teh tarik & Kue Tiaw Cantonese kat JR Tom Yam

17. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
- Quran
- Bimbingan Sempurna Solat
- Majalah URTV - sebab ada KU EMRAN dan ERRA (sepupu kan)
- Koleksi Pengantin
- Tips memakai tudung dan Busana Muslimah
- PARAS - tak pernah beli pun sebelum ni.
- BIODATA Allahyarham Dato Razali Ismail (Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia) Sedih
sangat atas pemergiannya. Idola umi. Tak pernah miss talk dia. Bangga sangat dalam
dunia pendidikan dan pembentukan attitude guru-guru ketika dia jadi Pengarah
Pendidikan Terengganu. Al Fatihah.
- Adab Majlis Pertunangan dan Nikah kahwin. (saje je)

18. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
- Lagu Negaraku dan Selamat Sultan
- Lagu sekolah -Beradab dan Bijaksana
- Aduh Saliha
- Lagu-lagu yang Marsya suka nyanyi.
- Lagu-lagu nasyid moden
- Sentimental hits
- Klasik nasional
- Gamelan

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
Dok ingat doh. Hok tahun ni ah..
Ummi ni sentiasa belajar. Doh reti nak sebut. Banyak sangat perkara-perkara baru yang
dipelajari. Antaranya :
- Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali.
- Jangan mudah tidur dalam perut manusia. Kenali hati budinya dulu.
- Kerja jangan bertangguh
- Relax dalam semua hal. Jangan tension. Umur dan tua.
- Ukhwah keluarga perlu dipupuk dan dijaga.
- Semua anak yang dianugerahkan kepada kita ada kelebihannya masing-masing.
- Jangan kerja gila-gila. Tidur dan rehat mesti cukup.
- Dunia kata pegi, kubur kata mari. Banyak-banyaklah bertaubat dan beramal..

20. Mari meng'tag' 8 orang lain
- 'Alyaa Zahidah
- Amal Hakimah
- Nurul 'Izzah and Cikgu Ko
- Borhan
- Cik Su
- Amirah Omar - kejap je boleh bermesra ari tu.
- Tuan punya Restoren Kak Ma - boleh guna blog kak Ain. Hehe
- Sir Saiful

-Abdul Hayyi - Mehlah join blog cikgu lama.

3 comments:

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

ummi.. kenapa rasa nak nangis tengok sy?huhuhu

btw, teringin gak nak jumpa isteri sepupu ummi tu hehehe. peminat setia Erra ni :p

SHARIFAH ASIAH said...

raut wajah kak ain kan tenang dan syahdu. Pas tu kita kan senasib. Ummi plak jenis neng yatimah. Tu lah dene sokmo... Yang lain tu biarlah rahsia... btul dok k ain

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

heheh....neng yatimah... klako plok. yep, biarlah rahisa antara kiter berdue..cewah!

nanti ain try buat tag 'kak ma'... payoh gok nok bersoal jawab dengan mak tu..bz manjang huhuh